Kekecohan Stadium AFF SUZUKI Bergaduh, Pengsan

Sharing is caring!

Seperti yang kita sedia maklum FAM telah mengeluarkan kenyataan bahawa semua tiket Final 1 Piala Suzuki AFF 2018 telah habis dijual dalam tempoh yang singkat.

Boleh dikatan ribuan rakyat Malaysia sanggup beratur panjang di hadapan stadium sejak awal pagi demi mendapatkan giliran terawal untuk membeli tiket.

Sampai berlaku kekecohan, ada yang pengsan. Tapi, penantian mereka hanya sia-sia apabila dapat pengumuman tiket dah habis tak sampai sengah jam dibuka!

Terlampau stress, management teruk sangat. @FAM_Malaysia perlu kaji balik sistem penjualan tiket.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menerusi perkongsian foto dan video daripada seorang pengguna Twitter yang dikenali sebagai Aqil, dia cukup bengang dengan cara sistem pengurusan FAM. Mana taknya, cuba korang tengok foto yang dia kongsikan ni. Beratur dari awal pagi.

 

Tengah pagi lagi sanggup datang beratur!”

Sanggup tidur demi pasukan negara tercinta! Bukan semua bangsa final

Bukan itu je tau, ada yang sanggup tidur demi pasukan negara tercinta! Alahai, kesiannya tengok diaorang ni

Tapi bila hari dah makin cerah, orang ramai pun mula berkumpul di perkarangan stadium. Memang sesak!

Berejam kami semua beratur, berlaku tolak menolak. Tiba-tiba Gate A ada announcement cakap tiket habis dijual.  Takda sorang pun aku nampak dekat Gate A keluar pegang tiket.”

Ada yang bengang dengan announcement yang secara mengejut. Counter bukak tak sampai setengh jam. Apa semua ni??”

Huru-hara semakin menjadi-jadi, mungkin disebabkan suasana sesak, cuaca makin panas. Sampai ada yang baling botol sesama sendiri. Bahkan siap berlaku pergaduhan lagi!

Aduhai mungkin ni sebab banyak sangat ulat tiket yang cuba ambil kesempatan ni, beli banyak-banyak lepastu mark up dengan harga yang tinggi. Aduhai! Kesiannya tengok orang-orang yang tunggu lama.

Harap pihak FAM dapat memperbaiki sistem pengurusan

Related posts

Leave a Comment